• гр. София, кв. "Манастирски ливади", ул. Васил Стефанов № 57

Вестибуларна рехабилитация

Ние в Баланс Клиник първи развихме Сектора по Вестибуларна рехабилитация, за да Ви предложим комплексна медицинска помощ след диагностиката на отоневрологичния Ви проблем. Ние сме първата структура, която предлага на едно място лечение, профилактика, превенция и най-добрата грижа за вашето физическо здраве и да отговорим на нуждата на нашите пациенти от вестибуларна рехабилитация на световно ниво.

Нашият център е оборудван с висок клас физиотерапевтична апаратура, а екипът е съставен от млади професионалисти, стремящи се непрекъснато да разширяват възможностите и компетентностите си, сертифициращи се за допълнителни умения и усъвършенстване на уменията си чрез различни курсове и обучения, за да Ви предложим съвременни и ефективни методики за лечение.

Тук ще намерите компетентност, разбиране и висок професионализъм във:

✅ Вестибуларната рехабилитация - подобряване и възстановяване на състояния след периферни и централни увреди на вестибуларната система.

Въпроси и отговори

Съветваме пациента индивидуално за необходимия брой процедури взависмост от състоянието му и от кой град е. В повечето случай препоръчваме поне 10 посещения за 3-4 седмичен период, за да можем адекватно да проследим състоянието на пациента.

Независимо, че пациентът може бързо да се почувства по-добре и да се отегчи от правенето на упражнения нашия съвет е продължителността да е поне 3-4 месеца, особено ако проблема е хроничен.

Продължителността на процедурата е от 40 мин. до 70 мин.

Понякога, но много рядко, е възможно след рехабилитацията да има известно засилване на симптоматиката. Тази реакция не винаги е нещо отрицателно, защото ни дава информация, която ни помага да дозираме по-аналитично натоварванията.